Glutenfri, äggfri, mjölkfri blåbärspaj
Till fyllningen behöver du:
- 500g blåbär
- 2-3msk potatismjöl
- 0,5dl socker
Till smuldegen behöver du:
- 175g smör (jag använde blå Keiju som är mjölkfri)
- 2dl socker
- ca 1/2tsk salt
- cq 1/2tsk vanillinsocker
- 3dl glutenfria havregryn
- 1,5dl glutenfritt mjöl
- 1tsk bakpulver
Jag blandade samman alla torra ingredienser i en bunke och tillsatte sen smöret och knådade ihop det till en smet. I en annan bunke blandade jag samman blåbär, socker och potatismjöl.
Jag smorde en ugnsform med smör och satte sen smuldegen i formen (bredde ut smeten ända upp på kanterna i ugnsformen, sparade ca 1/4 av smeten) sen hällde jag över blåbären och sist smulade jag på resten av degen.
In i ugnen i 200 grader i 30minuter. Till pajen hade vi mjölkfri vaniljglass, mums vad gott det var.

