Hjortstek

Tanken var att vi skulle laga porterstek idag, men hittade ingen porter-öl som var glutenfri. Så vi lagar hjortstek på rödvin istället. 

Du behöver:
1kg hjortstek
2 morötter 
1 bit selleri
1 gullök
2 klyftor vitlök
Några kvistar timjan 
Några lagerblad
1 msk enbär 
4dl rödvin
4dl vatten
Tomatpure
1-2msk sojasås

Bryn köttet, skär upp rotsakerna och löken. Lägg upp allting i en gryta och tillsätt resten av ingredienserna. Låt puttra på på svag värme under lock i 2-2 1/2 timme. Till det här har vi klyftpotatis som jag marinerat med olivolja, salt, peppar, en kvist rosmarin som jag klippt i små bitar, paprikapulver och lökpulver. 
När köttet är mört ska du ta vara på spadet och hälla i grädde och krydda med salt och peppar, så får du en supersmaskig sås. 

(null)


I år har jag en julkalender gjord av mamma❤️ varje dag får jag öppna ett litet paket, så roligt!

(null)

Jesse köpte varsin skraplottsjulakender åt oss och så köpte han en bukett med blommor åt mig (passade bättre än bra när jag storstädat hela lägenheten igår). 

(null)


Hejsvejs!💕