6.12.23

Glad självständighet! 🇫🇮🥂

Idag kom Jesses mamma på besök, så jag bakade en pepparkaks-kladdkaka (vegansk och glutenfri) som jag bjöd på.

Du behöver:
200g mörk choklad 
200g smör
2 1/2dl mjöl
2dl socker
1msk kakao
1/2 tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver
2msk pepparkakskrydda

Bytte ut vanliga mjölet mot glutenfritt mjöl, smöret mot växtbaserat margarin och chokladen var också mjölkfri. 

Smält smöret och chokladen i en kastrull, blanda samman dom övriga torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt det smälta smöret+choklad blandningen och blanda om. Häll upp i en kakform som du smort med smör. In i ugnen i 200°c i 15-20minuter. 

Låt kakan svalna innan du serverar. Jag lade den ut på terrassen så den kallnade snabbare. 
Jag garnerade med florsocker, frusna lingon (som gav en jätte god syrlig smak) och serverade kakan med vaniljglass. 

Det här blev en succé!

(null)


Sen gick vi ljusstigen här i Åbo. 

(null)

(null)

(null)


Perfekt väder, -2°c och snö på marken. 

Nu ska jag snart kolla på Linnanjuhlat och äta chips och dip, mums.

Hejsvejs!💕