Homemade Lo Mein
Du behöver:
- 2 stora morötter
- 1 grön paprika
- 2vitlöksklyftor
- 4 medelstora bruna champinjoner
- 200-300g gröna bönor
- 500g gris inrefilé
- Sojasås
- Oystersås
- Salt, peppar
- Chili
- Äggnudlar
Börja med att skära upp köttet i små bitar (ca 2cm x 2cm), tillsätt lite olja i en wokpanna och bryn köttet. Skär upp paprikan och morötterna i smala strimlor/skivor. Hacka två vitlöksklyftor (har du vitlökspress så rekommenderar jag att
använda den). Lägg till morötterna, paprikan och vitlöken och blanda om. Häll i soja sås och oystersåsen och blanda om och låt puttra i pannan. Under tiden skär du upp dina svampar och sköljer av bönorna. Tillred nudlarna enligt anvisningen på
förpackningen. Häll i svamparna och bönorna och kryddorna. Blanda om och smaka av med soja- och oystersås. Till sist häller du i nudlarna och blandar om. Vid det här laget brukar jag stänga av plattan och lägga ett lock på och låta maten stå under
lock på den avstängda plattan i ca 10minuter.
Färdigt!
ajjoo jag lade även i lite sambal oelek för att få den lite extra stark. 👍
Det är super enkelt att laga, det enda som tar tid är att skära upp allting. Rekommenderar att pröva det här receptet om ni är sugna på en god wok.