Röding med klyftpotatis och hummus
Började med klyftpotatis.
  • Lägg ugnen på 200grader
  • Skölj och skär potatisarna i klyftor
  • Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper under
  • Tillsätt olja, salt, peppar, timjan och paprika pulver
  • Blanda om så att kryddorna kommer överallt (jag hade på mig plasthandskar)
  • Lägg in i ugnen i 30-45 minuter beroende på storleken av klyftpotatisarna
(null)

Under tiden potatisarna var i ugnen så tog jag fram rödingen från kylskåpet. Hade kryddat den igår redan med:
  • Salt
  • Peppar
  • Hackad dill
  • Citronskal
Låt filéerna stå med skinnet mot ett papper i ca 10minuter så att fisken inte går sönder i stekpannan (fettet gör så att fisken mjuknar till sig och kan därför lätt gå sönder, därför är det bra att låta den stå på ett papper som suger upp allt onödigt fett).
(null)

När du steker fisk i stekpanna så ska du alltid först steka den sidan som du vill servera. Alltså den sidan av fisken/filén/biten som kommer att peka uppåt. Stekte ca 3minuter per sida.
(null)
(null)

Bon apetit!